I 2006 ble Lars Petter uføretrygdet, men legene fant en medisin som gjorde at han ble mye friskere og han ønsket seg tilbake i jobb. Ved hjelp av Nav og Fontenehuset fikk han muligheten til å prøve seg i ulike jobber. I 2016 startet han i GK gjennom ordningen med varig lønnstilskudd og jobber nå 100 prosent.
Lars Petter håper hans historie kan bidra til å belyse viktigheten av et inkluderende arbeidsliv.
– Når du er barn elsker du å få pakker på julaften. Men når du er voksen elsker du å gi pakker. Sånn er det i arbeidslivet også. Det er forskjellen på å være trygda og stå i arbeid. Du blir en giver, sier Lars Petter.
Det er særlig ett grep fra Nav som gjorde det mulig for han å til slutt få 100 prosent fast stilling: Varig lønnstilskudd.
– Det er mange som drømmer om tilværelsen jeg har. Jeg har vært innmari heldig, og lever jo nå et fullverdig liv, sier Lars Petter Westby.
En solskinnshistorie
Varig lønnstilskudd vil si at Nav betaler en del av lønna til en ansatt som står i jobb, men som for eksempel på grunn av sykdom ikke er like effektiv som andre ansatte.
GK ønsker å ta samfunnsansvar og ansette motiverte mennesker med hull i CV-en som har vært ute av arbeidslivet, og ønsker å komme tilbake. Administrerende direktør i GK, Stine Rastad Westby, mener Lars Petter er eksempel på at ordningen kan fungere godt.
Se også:
Sosial bærekraft er konkurransekraft
Les mer– Vi har gjennom flere år ved hjelp av ulike tilskuddsordninger fra NAV ansatt både faglærte og ufaglærte som ønsker å komme i arbeid. For at det skal fungere bra å ansette personer med hull i CV-en kreves det at den som ansettes er motivert og våre folk må ha kapasitet til å legge skikkelig til rette, sier Stine.
Hun synes det er flott at Lars Petter tør og vil dele sin sterke historie, og håper det kan inspirere både arbeidsgivere og uføre der ute.