Skjalg Birger Ahlstrøm i GK er kåret til Norges hyggeligste elektriker

26. september 2024
Skjalg gikk til topps i kategorien «elektriker» under finalekåringen av Norges hyggeligste håndverker som ble avholdt på Gamle Logen i Oslo lørdag 21. september.

Av rundt 2500 påmeldte var det 21 finalister i syv ulike kategorier som kom videre til finalen. Elektrikeren fra GK i Trondheim vant basert på folkestemmer og vurderinger fra en jury bestående av representanter fra sentrale organisasjoner og aktører i håndverkerbransjen. I begrunnelsen til juryen som ble lest opp under finalekåringen kommer det frem at:  

«Kategorivinneren er en faglig dyktig elektriker som ikke bare leverer arbeid av topp kvalitet, men som også setter sikkerhet i høysetet. Gjennom dette er vedkommende en rollemodell for både kollegaer og lærlinger. Denne elektrikeren utmerker seg også, gjennom evnen til å kombinere sine tekniske ferdigheter med en samfunnsviktig jobb. I tillegg til å være en dyktig elektriker er han også brannkonstabel, og har faktisk reddet menneskeliv.»

Det var totalt syv kategorivinnere i kåringen innen kategoriene: Snekker/tømrer, elektriker, rørlegger, maler, mur og betong, lærling og andre bransjer. Tømrer Fredrick Gundersen i BMP DRIFT AS fikk hedersprisen - Norges hyggeligste håndverker 2024. 

Se også:

Frode Skogli. Elektriker, kuldemontør og ventilasjonstekniker i GK.
– Er du god i jobben din, blir du ikke redd for å ikke få til ting
Les mer

– En stor ære

Skjalg ble nominert av hele ni kunder og samarbeidspartnere, samt av nærmeste leder. 

– Dette er en stor ære og en skikkelig motivasjonsboost, sier Skjalg, og legger til med et smil:

– Nå er lista lagt, fremover gjelder å klare å følge opp på samme nivå.  

GK hadde i år to finalister i kåringen. Også ventilasjonsteknikker, Michelle Walstad Oldemark, var nominert i kategorien «andre bransjer». 

– Da jeg ble informert om at jeg var en av finalistene ble jeg nesten litt rørt. Jeg var helt i skyene og ringte mamma med en gang. Mamma ble veldig stolt, hun er stolt av meg uansett, men det er ekstra stas siden hun vet hvor mye jeg har jobbet med å sette meg inn i ting, sier Michelle, som i har jobbet som ventilasjonsteknikker i GK i Moss i snart fire år, og kom fra helsesektoren før dette. 

Viktig å løfte frem gode ambassadører

Med på finalekåringen var også administrerende direktør i GK, Stine Ramstad Westby, som blant annet satt i en paneldebatt om rekrutteringen til yrkesfagene. 

– Byggenæringen trenger flere fagarbeidere. Vi må øke rekrutteringen og samtidig få større mangfold. Norges Hyggeligste Håndverker gjør en strålende jobb med å løfte frem gode rollemodeller og trekke fram de gode historiene for å inspirere ungdom til å velge yrkesfag, sier Stine.

Team GK

Vil du bli en del av Team GK?

Se mulighetene i GK

Norges Hyggeligste Håndverker ble startet av mobilselskapet Talkmore og Mittanbud i 2017. Kåringen er et bransjesamarbeid mellom ulike aktører i håndverkerbransjen, og formålet er å løfte frem dyktige fagarbeidere og gode rollemodeller i byggebransjen.