GK samler 3000 ansatte til skandinaviske arbeidsmiljødager

16. september 2024
Sikkerhet, risikovurderinger og det psykososiale arbeidsmiljøet er tema når GK samler sine nesten 3000 medarbeidere i Skandinavia til felles arbeidsmiljødager.

Denne uken arrangerer den tekniske entreprenøren og servicepartneren GK sine årlige arbeidsmiljødager, der alle i konsernet samles rundt viktige tema som preger arbeidshverdagen året rundt. Tema i år er sikkerhet og arbeidsmiljø, for å understreke viktigheten av arbeidsglede og trivsel på jobb og en sterk sikkerhetskultur.

Vi er overbevist om at medarbeidere som trives på jobb og bryr seg om sine kollegaer, også skaper god sikkerhetskultur.

HMS-sjef i GK, Martine Lovise Drevvatne, trekker frem samarbeidet på tvers av Norge, Sverige og Danmark som helt avgjørende for å skape engasjement rundt HMS både i GK og i møte med andre aktører.

– For andre året på rad samles vi som gode kolleger i Skandinavia rundt vårt felles mål, alle skal trives og komme trygt hjem fra jobb i GK. Vi har jobbet med å løfte det tradisjonelle HMS-arbeidet og synliggjøre viktigheten av blant annet kommunikasjon, åpenhet og rapporteringskultur over tid, sier Martine, og legger til at trivsel og arbeidsmiljø er viktige byggestener for en god sikkerhetskultur:

Sikkerhet og arbeidsmiljø er temaene under Arbeidsmiljødagene i år.

– I år har vi også valgt å løfte frem trivsel og arbeidsglede som et viktig tema. I tillegg til obligatoriske vernerunder og gjennomgang av sikkerhetsvarsler, skal avdelingene i løpet av uken treffes for en felles diskusjon om hvordan verdiene våre, inkluderende, nysgjerrig og ansvarlig, kan guide oss i håndtering av ulike utfordringer vi møter i arbeidshverdagen. Vi er overbevist om at medarbeidere som trives på jobb og bryr seg om sine kollegaer også skaper god sikkerhetskultur, sier Martine.

Arbeidet har resultert i færre ulykker for konsernet, parallelt med økt aktivitet i det forebyggende arbeidet. Konsernsjef i GK, Kim Robert Lisø, er klar på at GK er en del av en næring med høy skadestatistikk, og at en sterk sikkerhetskultur må være fundamentet i all aktivitet.

Se hvordan vi jobber med HMS i arbeidshverdagen

HMS-sjef Martine Drevvatne møter GKere fra både service og entreprise for å snakke om hvordan de planlegger for en sikker dag på jobben. Hun besøker også det nye Tøyenbadet i Oslo.

Se hvordan vi jobber med HMS i arbeidshverdagen

HMS-sjef Martine Drevvatne møter GKere fra både service og entreprise for å snakke om hvordan de planlegger for en sikker dag på jobben. Hun besøker også det nye Tøyenbadet i Oslo.

– Det siste året har vi lagt vekt på at alle våre medarbeidere skal rapportere om uønskede hendelser, såkalte RUH-er, som en del av det holdningsskapende og forebyggende arbeidet. Denne innsatsen gir resultater og vi har sett en positiv utvikling med økt RUH-rapportering i 2024, sier konsernsjef Kim Robert Lisø.

Arbeidsmiljødagene i GK arrangeres for andre året på rad for GK i Norge, Sverige og Danmark, og er et viktig tiltak for å øke kompetansen og bevisstheten rundt HMS- og sikkerhetsarbeidet i alle deler av organisasjonen.

Helse, miljø og sikkerhet i GK

GK opererer i en næring hvor det er høy risiko for ulykker, og vi legger derfor stor vekt på å fremme en kultur som skaper et sikkert og helsefremmende arbeidsmiljø for alle våre medarbeidere og samarbeidspartnere.

Godt samarbeid på tvers av fag. Fra venstre: Grzegorx Rakoczy, rørlegger i GK og Knut-Olav Bjørgum, servicetekniker i GK