Bli bedre kjent med Makarena

Makarena Sazo, prosjektleder i GK.

Muligheten til å kunne jobbe med byggautomasjon på et av landets mest prestisjefylte prosjekter, nemlig Vikingtidsmuseet, er noe av det som fikk teknisk prosjektleder, Makarena Sazo, til å ville jobbe i GK. 36-åringen som bor i Oslo setter pris på å jobbe i et selskap med mye faglig kompetanse og godt arbeidsmiljø.

Hvorfor valgte du automasjon? 

Jeg bestemte meg allerede i 8. klasse for å søke elektro på videregående. Jeg tenkte egentlig ikke så mye over hvorfor akkurat da, men det hadde nok mye å gjøre med at flere i familien var elektrikere, så det føltes som et naturlig valg for VG1.

På videregående var jeg utplassert i en bedrift som jobbet med byggautomasjon, og jeg merket fort at jeg trivdes veldig godt med dette. Det var spennende, og miljøet opplevdes kanskje litt mer forsiktig og faglig fokusert enn det jeg så på elektro, spesielt ute på byggeplassen. Jeg likte også at automasjon var mindre fysisk krevende, men samtidig teknisk utfordrende.

Etter fagprøven jobbet jeg et par år som automatiker innen byggautomasjon, før jeg tok en bachelor i informatikk og automatisering. Det gjorde jeg rett og slett fordi jeg ville lære mer, og det åpnet døren for flere muligheter – blant annet innen prosjektledelse.

Da jeg startet på videregående, var jeg ganske blank, men jeg hadde en sterk motivasjon for å lykkes. Jeg tror den drivkraften har hjulpet meg mye. Gjennom årene har jeg erfart at det å være motivert, lærevillig og ikke minst ydmyk ofte er viktigere enn å være et naturtalent. Folk setter pris på at du viser vilje til å lære, da er det også lettere for de rundt deg å ønske å lære bort, og hjelpe deg videre.

Hvorfor valgte du å begynne å jobbe i GK? 

Jeg startet i GK sommeren 2024, og hovedgrunnen til at jeg ønsket å begynne var muligheten til å jobbe på Vikingtidsmuseet. Det er et utrolig spennende og teknisk utfordrende prosjekt, på grunn av de strenge klimakravene som må oppfylles for å bevare vikingskipene. Bygget i seg selv er rundt, noe som gir komplekse tekniske utfordringer. I tillegg er fremdriften krevende, noe som gjør det ekstra spennende å jobbe med.

Jeg opplever at de aller fleste som jobber på prosjektet er svært motiverte, og virkelig ønsker å være der. Det skaper et godt arbeidsmiljø, hvor alle gjør det lille ekstra, noe som gjør det enda mer givende å jobbe der. GK er totalteknisk entreprenør på Vikingtidsmuseet, på oppdrag fra AF Gruppen, som bygger Vikingtidsmuseet for Statsbygg.

En annen grunn til at GK appellerte til meg, er at GK er en totalteknisk entreprenør. Det betyr at selskapet har fagmiljøer innen elektro, rør, ventilasjon og byggautomasjon, noe som gir tilgang til bred faglig kompetanse internt. I GK jobber for eksempel Mads Mysen, som er en av de fremste ekspertene innen inneklima i bransjen. Han har også vært foreleseren min på OsloMet, hvor jeg tar en master i energi og miljø på deltid ved siden av jobben.

Hvordan trives du som prosjektleder i GK?

I GK jobber jeg som teknisk prosjektleder, som er en hybridrolle som kombinerer elementer fra både prosjektledelse og utførende arbeid. Jeg trives godt med å jobbe tett på det tekniske og være der det skjer ute på byggeplassen.

I tillegg er det et veldig godt miljø blant kollegaene mine på byggautomasjon. På Vikingtidsmuseet opplever jeg et tett og godt samarbeid, både internt mellom fagene i GK, og med de andre entreprenørene på prosjektet. Siden GK har alle de tekniske fagene på prosjektet, får jeg også muligheten til å bli kjent med kollegaer på tvers av avdelingene, noe som gir en bredere forståelse av helheten i prosjektet og skaper et sterkt faglig nettverk.

EB-BAS, montør, teknikker

Som medarbeider i GK vil du bidra til å gjøre en forskjell. Se jobbmulighetene hos oss.

Se ledige stillinger

Hva liker du best ved å jobbe med automasjon? 

Da jeg jobbet som automasjonstekniker, syntes jeg det var veldig gøy å jobbe med akutte oppdrag. Feilsøking var spesielt morsomt.  Det ga en skikkelig mestringsfølelse når jeg klarte å finne og løse problemet. Noen ganger var løsningene enkle for oss, men kundene var likevel ekstremt takknemlige. Det føltes nesten som om man var en superhelt som hadde reddet dagen. Jeg likte også den varierte arbeidshverdagen, hvor jeg fikk reise til mange forskjellige steder og møte nye mennesker hele tiden.

Hverdagen min nå er litt annerledes. Jeg har en annen rolle og jobber på et større entrepriseprosjekt, men variasjonen i arbeidshverdagen er fortsatt der. Noe av det mest spennende er å jobbe tett med de andre tekniske fagene. Jeg liker spesielt godt det tverrfaglige aspektet ved jobben – automasjon ligger jo midt mellom de andre fagene, og vi jobber med å integrere og styre mange systemer slik at de fungerer som en helhet. Det er utrolig gøy og givende å være tett på teknikken og se hvordan alt henger sammen.

Kan du anbefale GK som arbeidsplass for andre?

Ja, absolutt. I GK får du spennende utfordringer. Det er et godt arbeidsmiljø med flinke kollegaer. I tillegg setter jeg stor pris på at GK er en totalteknisk entreprenør, noe som gir gode muligheter for tverrfaglig samarbeid og faglig utvikling.